Simple Quick Kitchen Tips


: To make the paratha, always prepare the dough half an hour before, this will help make good parathas.

:When making dosa add a little of semolina, this will help make the dosa crispy.

:To make soft rotis, knead the dough with some milk.

: To store lemon juice, squeeze the juice into an ice tray and deep freeze in it and after that store it in Zip lock bag.

: If the dish contains more salt, then it can be reduced with the help of a piece of potato, cream, a small ball of dough or cashewnut paste.

: To remove the stains of beetroot, use baking soda.

In hindi....

:परांठे बनाने के लिए आटा हमेशा आधा घंटा पहले गूंधे, इससे पराठें अच्छे बनते हैं।

:डोसा बनाते समय उसमें थोड़ी सूजी डालने से डोसा कुरकुरा  (crispy )बनता है ।

:रोटी नरम बनाने के लिए आटा में थोड़ा सा दूध  मिलाकर गूंधे ।

:नीबूं के रस को सॅटोर करने के लिए उसका रस निकालकर उसे ice tray में डाल कर deep freezer में रखे, फिर  बाद में उसको जिप लाक बैग में सॅटोर करे।

:सब्जी में नमक अधिक हो जाने पर उसमें  आलू का टुकड़ा ,मलाई ,आटे की लोई या फ़िर काजू की पेस्ट डालकर कर कम किया जा सकता है ।

:चुकंदर  (beetroot) के निशान निकालने के लिए  बेकिंग सोडा का उपयोग करे।

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